I sommer skal noen av våre konsulenter bryne seg på engasjerende utfordringer utenfor tradisjonelle konsulenthus. Marcus forteller her hvordan det er å jobbe for en startup innen akvakultur – SEALAB.  

SEALAB er et verdensledende teknologiselskap innenfor marin sektor og akvakultur, så da jeg fikk muligheten til å jobbe for dem i sommer, var valget enkelt. Grunnen til at jeg ønsket å jobbe for SEALAB, og ikke et tradisjonelt konsulenthus, var fordi at jeg ønsket å forstå hva som skulle til for å lykkes med en startup samt bidra med å utvikle et høyteknologisk produkt som var relevant for min utdanning. Det var også en gyllen mulighet til å bli med på reisen til en bedrift som har et potensial til å bli Norges først «enhjørning».

Min rolle i SEALAB er å jobbe med utvikling og produksjon av produkter som brukes til overvåkning og analyse i havbruksnæringen. Læringskurven har vært bratt og dagene har til tider vært hektiske, men når man ser sluttresultatet og får gode tilbakemeldinger fra kunder og ledelsen, er det lett å bli motivert. I tillegg er kulturen i selskapet skrudd sammen av motiverte mennesker som brenner for at selskapet skal lykkes, så da skal det ikke mye til for å bli smittet av den samme motivasjonen.

Til slutt vil jeg bare komme med en anbefaling hvis du noen gang får tilbud om å jobbe for en startup- si ja! Du kommer til å lære mye, bli utfordret på ting du aldri har gjort, få en bedre forståelse for hvordan et selskap burde være og ha det utrolig morsomt samtidig. Det vil jeg si er en givende måte å utnytte sommeren på.

Klikk på linken hvis du ønsker å vite mer om selskapet: https://Sealab.no/